Wat doen wij?


Bemiddeling – Het komt al eens voor dat baasjes door verschillende redenen (ziekte, ouderdom, etc.) niet langer voor hun geliefde huisdieren kunnen zorgen. Wij bieden professionele bemiddeling aan om deze mensen te helpen. Wij gaan op zoek naar een nieuw baasje voor deze kansarme dieren of contacteren de juiste instanties. Want ieder beestje verdient een warm nestje!

Eerste hulp – Cane & Gatto & Cavallo werkt ook als dierenambulance, voornamelijk in de Rupelstreek en in de buurt van Groot-Antwerpen, Blaasveld en Mechelen. We halen (gewonde) zwerfdieren van straat en zorgen ervoor dat ze bij de juiste mensen terecht komen. Beestjes die er heel slecht aan toe zijn, blijven wat langer bij ons om op adem te komen. Een bezoekje aan de dierenarts hoort hier ook bij, zowel voor kleine ingrepen als om te ontvlooien en ontwormen.

Voedselbank –  Vanuit ons hoofdkwartier in Hemiksem verzamelen we allerlei goederen die door jou worden geschonken: voeding, manden, kattenbakzand, shampoo, … alles is welkom! Op deze manier kunnen we huisdieren van kansarmen, maar ook plaatselijke asielen (die geen subsidies ontvangen) gratis en op een nuttige manier ondersteunen.

Hippotherapie – We huren sinds enkele jaren een nabijgelegen weide, waar we bezinningssessies met paarden en ezels organiseren. We zien dit als extraatje voor mensen die al reeds therapie volgen en hier nood aan zouden hebben. Wandelingen, eerste kennismakingen en relaxmomenten behoren tot de mogelijke activiteiten. Houd onze sociale media in de gaten voor verdere updates!