Homepage


VOLG ONS
Volg onze verhalen op onze social media kanalen. 

 

Wie zijn wij?
Cane & Gatto & Cavallo is een jonge organisatie die sinds 2015 voornamelijk de bemiddeling verzorgt voor katten en honden die dringend op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Onze missie is om op een correcte en liefdevolle manier de juiste baasjes te vinden voor deze kwetsbare dieren. Ben je onlangs een zwerfkat of ander verwaarloosd beestje tegengekomen in de Rupelstreek? 
Contacteer ons snel en wij schieten te hulp!
Vanuit onze basis in Hemiksem zamelen wij ook eten, speeltjes en andere handige spulletjes in om plaatselijke asielen te ondersteunen. Ook dieren in kansarme gezinnen kunnen zo op onze hulp rekenen. Heb jij ook een passie voor dierenwelzijn en wil je misschien een echte peter of meter worden? Wat fijn! Klik verder, bekijk alle opties en word sponsor!

Wij breiden uit! Cane & Gatto & Cavallo zal nu ook hippotherapie aanbieden vanuit onze eigen paardenstallen in Hemiksem. Houd vooral onze “socials” in de gaten voor de nieuwste updates!

Wat doen we?

Bemiddeling
Het komt al eens voor dat baasjes door verschillende redenen (ziekte, ouderdom, etc.) niet langer voor hun geliefde huisdieren kunnen zorgen. Wij bieden professionele bemiddeling aan om deze mensen te helpen. Wij gaan op zoek naar een nieuw baasje voor deze kansarme dieren of contacteren de juiste instanties. Want ieder beestje verdient een warm nestje!

Eerste hulp
Cane & Gatto & Cavallo werkt ook als dierenambulance, voornamelijk in de Rupelstreek en in de buurt van Groot-Antwerpen, Blaasveld en Mechelen. We halen (gewonde) zwerfdieren van straat en zorgen ervoor dat ze bij de juiste mensen terecht komen. Beestjes die er heel slecht aan toe zijn, blijven wat langer bij ons om op adem te komen. Een bezoekje aan de dierenarts hoort hier ook bij, zowel voor kleine ingrepen als om te ontvlooien en ontwormen.

Voedselbank
Vanuit ons hoofdkwartier in Hemiksem verzamelen we allerlei goederen die door jou worden geschonken: voeding, manden, kattenbakzand, shampoo, … alles is welkom! Op deze manier kunnen we huisdieren van kansarmen, maar ook plaatselijke asielen (die geen subsidies ontvangen) gratis en op een nuttige manier ondersteunen.

Hippotherapie
We huren sinds kort een nabijgelegen weide, waar we bezinningssessies met paarden en ezels organiseren. We zien dit als extraatje voor mensen die al reeds therapie volgen en hier nood aan zouden hebben. Wandelingen, eerste kennismakingen en relaxmomenten behoren tot de mogelijke activiteiten.

Ook jij kan helpen!
Omdat Cane & Gatto & Cavallo enkel werkt met vrijwilligers, zoeken we continu nieuwe sponsors om onze activiteiten te ondersteunen, donaties of andere hulp. Wil jij je steentje bijdragen? Klik op onderstaande knop om meer te weten te komen.

Ik wil helpen

“Ik merkte dat er veel zwerfkatten rondzwerven in Vlaanderen, waarvan velen verwilderd zijn en dus lastig om als huisdier te houden. Toch wilde ik deze dieren een nieuwe kans geven. Ik maakte er mijn missie van om ook voor hen een warm nestje te vinden.”
– Chloé Robard, oprichtster Cane & Gatto & Cavallo
Ontdek onze succesverhalen

Contacteer ons
Via mail: cane-gatto@outlook.com

Via ons telefoonnummer voor noodgevallen: 0476/60.56.96

Adres
Antwerpsesteenweg 852620 HemiksemBelgië

Volg ons

©2021 Privacy policy